THE BEST SIDE OF KüLTüR MANTARı TOHUMU

The best Side of kültür mantarı tohumu

The best Side of kültür mantarı tohumu

Blog Article

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 kendinden delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

• Torbalara veya kaplara doldurun: Hazırladığınız karışımı sterilizasyon torbalarına veya kaplarına doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kapları kapalı bir şekilde kaynar su dolu tencerede yaklaşık two saat boyunca sterilize edin.

Bu yöntemde buharın kompostun her tarafına iyice temas etmesi için karıştırma yapılmalıdır.

This Internet site is utilizing a protection support to protect alone from on the net attacks. The action you just executed activated the security Answer. There are lots of actions that could result in this block including distributing a particular phrase or phrase, a SQL command or malformed details.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çok önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % 55-58 oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %sixty nine’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

İSTİRİDYE MANTARI HoweverİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

• Soğumaya bırakın: Sterilizasyon işlemi bittikten sonra torbaları veya kapları soğumaya bırakın.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Metilbromid ile yada göz more info taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Bu aşamalarda yapılacak hatalar istiridye mantarı kompost hastalıkları oluşmasına neden olacaktır.

This Web page is using a stability provider to protect by itself from on-line attacks. The motion you simply performed activated the security Alternative. There are lots of actions that would set off this block together with submitting a particular word or phrase, a SQL command or malformed facts.

Ana katı madde ve ilave besin maddeleri değişen oranlarda karıştırılarak substrat oluşturulur. Denenmiş, bilinen substrat karışımları olsa da kompost üreten kişi kompost içindeki katı madde oranlarında değişiklikler yapabilir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Report this page